12. Sınıf Üniversite Sunumu 2024

12.sınıf velilerimize yönelik Psikolojik Danışmanımız Özlem SARAÇ tarafından YKS sunumu yapıldı. Uzmanımız; sınava hazırlanma sürecinde bir amaçla yola çıkmanın ve hedef belirlemenin başarı üzerindeki önemini vurguladıktan sonra sınav sisteminin içeriği hakkında bilgi verdi. Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testinin detaylarını paylaştıktan OÖBP’nin  önemini vurguladı.

Psikolojik danışmanımız, öğrencilerimizin sınav sürecini en verimli şekilde nasıl geçirebileceklerine dair önerilerini paylaştı.

YKS bilgilendirme sunumunun ardından Okul Müdürü Susanna Bernardi ve Türk Müdür Baş Yardımcısı Deniz Hadimoğlu tarafından İtalyan eğitim sistemi hakkında bilgi verildi. İtalya’daki eğitim olanakları,sınav sistemi ve maturita sistemi hakkında verilen eğitimin sonunda velilerimizden gelen sorular yanıtlandı.