Flamenko Dans Eğitmeni Neşe Yıl

Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin okula uyum sürecinde yaşadıkları  duyguları açığa çıkarmak ve rahatlamalarını sağlamak  için  Rehber öğretmenimiz Özlem Saraç eşliğinde Flamenko Dans Eğitmeni Neşe Yıldız tarafından  Flamenko dansı eğitimi verildi.

Öğrencileri önce alana hazırlamak ve uyum sağlamak için 3 dakika müzikle serbest salınım sağlandı. Bedene odaklanıldı ve ısınma çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmada flamenko nedir, ritme nasıl eşlik edilir gibi soruların yanında; müziği duyunca serbest kalma ve dinleme, ritme eşlik etme çalışmaları yapıldı.

Ortak hareket etmek için grup halinde Flamenko tekniği, el, kol ve beden koordinasyonu, metronom ile palmas(alkış) yapıp  öğrencilerin dansa eşlik etmesi sağlandı. Müzik ve dansın uyumu öğrencilerimiz için keyifli bir etkinliğe döndü.