Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi
Haberler

Geleneksel yaz okulu 2024

Geleneksel yaz okulu organizasyonumuz kapsamında öğrencilerimiz, Floransa ve Roma  gezileriyle İtalya’nın kültürel ve tarihi zenginliklerini yerinde deneyimlediler. Her iki şehirde de gruplarımız, sabahları İtalyanca derslerine katılarak dil becerilerini geliştirirken, öğleden sonraları kültür ve sanat dolu etkinliklerle bu eşsiz şehirlerin sanat dolu ruhlarını keşfettiler.

Roma Grubumuz, Palatino’dan Leonardo da Vinci Müzesi’ne, Fori Romani’den Pantheon’a, Colosseo’dan Vaticano’ya kadar şehrin bir çok  ikonik yerini ziyaret etti. Ayrıca Villa Borghese’nin doğal güzellikleriyle tanışıp  yaptıkları ekstra aktivitelerle dolu dolu zamanlar geçirdiler

Floransa grubumuz  ise Galileo Müzesi, Uffizi, Piazzale Michelangelo, ve Giardino di Boboli gibi sanat ve tarih dolu mekanları gezdikten sonra Floransa’nın mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatı buldukları bir yemek kursuna katıldılar.

Hafta sonları her iki grup da Venedik, Pisa ve Lucca gibi İtalya’nın diğer büyüleyici şehirlerini keşfettiler. Ayrıca, Roma Grubu Floransa’ya, Floransa Grubu da Roma’ya günübirlik geziler düzenleyerek şehirler arası bir kültürel değişim gerçekleştirdiler.

Öğrencilerimiz, yıl boyunca derslerde öğrendiklerini yerinde gözlemleyerek İtalya’yı derinlemesine tanıma fırsatı buldular. İtalyanca becerilerini ilerletmenin yanı sıra, İtalyan kültürüne olan ilgilerini daha da pekiştirdiler. Belki de gelecekte hayatlarının bir parçası olacak bu ülkeyi daha yakından tanıyıp sevdiler.

Tüm hazırlık sınıfı öğrencilerimize lise hayatlarında başarılar diliyoruz. Gelecekte büyük başarılar elde edeceklerinden eminiz.