Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi
Haberler

İtalyan Üniversitelerine Hazırlık Okulu 1. Hafta

Milano Üniversite Hazırlık Okulu programımızın ilk haftasının sabah programında,  öğrencilerimiz İtalyan Üniversitelerinde verilen eğitimin temeli Akademik İtalyanca ve mesleki branş derslerini takip ettiler. 

Linguadue işbirliği ile yapılan özel programda almış oldukları eğitimle kıymetli üniversite hocalarını tanıdılar, örnek dersleri takip ettiler. Öğle yemeklerinin ardından entellektüel gelişimlerine yönelik olarak uygulanan programda Milano Şehri oryantasyon gezisinde Duomo, Galleria, Sforzesco Kalesi, Sempione Parkı, Triennale Dizayn Müzesini ziyaret etme şansı buldular.  Duomo'nun terasında şehrin muhteşem manzarasını izlediler. 

Politechnico Üniversitesi ziyaretinde üniversitenin tarihçesini dinlediler, yapılan sunumlarla üniversitenin arşivinde yer alan kıymetli bilim insanlarının çalışmaları hakkında bilgi edindiler. Saint' Ambrogio Bazilikası ve Santa Maria delle Grazie Kilisesi ziyaretlerinin ardından Cattolica Üniversitesi'ndeki tanıtım sunumunu dinlediler. STEP:Okullar için teknoloji laboratuvarında gerçekleştirilen workshop ile gelecekte teknolojinin geleceği nokta ile ilgili bilgi sahibi oldular. 

Haftasonu ise muhteşem manzarası ve eşsiz doğal güzellikleri ile meşhur Como'da Varenna ve Bellagio bölgelerini tanıma ve burada serbest zaman geçirme imkanı buldular.