Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi
Haberler

İtalyan Üniversitelerine Hazırlık Okulu 2. Hafta

İtalyan Üniversitelerine Hazırlık Okulu Programımızın ikinci haftasında da sabah programında öğrencilerimiz İtalyanca ve mesleki branş derslerini takip ettiler. Kendilerine özel olarak hazırlanmış programda almış oldukları eğitimle kıymetli üniversite hocalarını tanıdılar, örnek dersleri takip ettiler. 

Prada'ya yaptıkları ziyaret ile Prada'nın kuruluşu ve tarihçesi hakkında bilgi edinmelerinin yanısıra  önemli sanatçıların burada sergilenen sanat eserlerini inceleme şansı buldular. İtalyan şirketlerinde Finans ve Ekonomi, Finansal Risk Yönetimi alanlarında önemli isimlerin seminerine katıldılar. Naba Üniversitesi'nde uygulamalı eğitim atölyelerini gezdiler, üniversitede gerçekleştirilen projeleri yerinde ziyaret etme imkanı buldular. Milano Üniversitesi kampüsünü gezdiler. Armani Müzesi'nde ihtişamları ile farklı dönemleri yansıtan koleksiyonları incelediler. 

Bocconi Üniversitesi'nde üniversiteye giriş için gerekli olan detayları içeren sunumu dinlediler, kampüsü gezdiler ve yapılan oryantasyon ile  üniversitenin her türlü sosyal imkânlarını öğrenme şansı buldular.  Francesco Hayez'in "Il Bacio", Andrea Martegna'nın "Cristo Morto" gibi en ünlü eserlerinin yer aldığı Pinacoteca di Brera Sanat Galerisi'nde yer alan eşsiz tabloları incelediler. 

Hem İtalyancalarını pekiştirmeleri, hem üniversite öncesi branş derslerini tanımaları, üniversite seçiminde gerekli şartları öğrenmeleri hem de üniversite hedeflerini belirlemeleri açısından son derece yararlı olan İtalyan Üniversitelerine Hazırlık Okulu Programı ile vizyonlarını geliştirici birçok aktivitede de yer aldılar.