Galileo Galilei Haftası Etkinliği

10. Sınıf öğrencilerimiz Defne Aras, Ali Acarbay, Zeynep Yüksekli ve Emir Uysal Galileo Galilei Haftadı etkinliğinde farklı konularda sunumlar yaptılar. Defne Aras, "Evrenimiz farklı bir şeyin atomu olabilir mi?" sorusuyla beynimizde meydana gelen sinaptik bağlantıların fotoğrafıyla uzayda yer alan galaksi kümelerinin
fotoğraflarını karşılaştırdı.
Zeynep Yüksekli ve Ali Acarbay birlikte hazırladıkları sunumda Descates'ın şüpheciliğiyle Heisenberg'in belirsizlik düşüncelerinin benzerliğini anlattılar. Her iki bilim adamı farklı dönemlerde yaşamış olsalar da çalışmalarındaki ortakları gözler önüne serdiler. Öğrencimiz Emir Uysal ise, anlatması ve anlaması kolay olmayan "Quantum Fiziği " adlı sunumunda konu hakkındaki teoremleri, Çift Yarık Deneyi ve fizik mekaniği üzerindeki yorumlar hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerimize hazırladıkları sunumlarıdan dolayı çok teşekkür ederiz.