Akran Zorbalığı ve Akran Zorbalığı Karşısında Veli Tutum

Okul Psikolojik Danışmanımız Özlem SARAÇ tarafından velilerimize yönelik “Akran Zorbalığı ve Akran Zorbalığı Karşısında Veli Tutumu” konulu sunum yapıldı.Sunumun birinci kısmında zorbalığın tanımı,türleri, zorbalıkla baş edebilme konusunda okul temelli yapılan çalışmalar, öğrencilerin sorunlarla baş edebilme yöntemleri ve hayır diyebilme becerilerini nasıl geliştirebilecekleri hakkında bilgi verildi.

Sunumun ikinci kısmında velilerimize bir takım sorularla düşünmeye yönelik bilgilendirmeler yapılarak “Çocuğumun akran zorbalığı yaptığını nasıl anlarım? Çocuğum akran zorbalığı yapıyorsa neler yapabilirim? Çocuğumun zorbalığa maruz kaldığını nasıl anlarım? Çocuğum akran zorbalığına tanık oluyorsa neler yapmalıyım?” gibi sorulara cevaplar arandı. Anne-babalara bu konularda çocuklarına  nasıl rol model olacaklarıyla ilgili önerilerde bulunuldu.