Galileo Galilei İtalyan Lisesi Galileo Galilei İtalyan Lisesi

Doğu Karadeniz-Batum Gezisi 2024

Özel Galileo Galilei İtalyan Lisesi 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz ile Doğu Karadeniz-Batum Gezimizi gerçekleştirdik. Bizlere doğal güzelliklerini, yemyeşil bitki örtüsünü cömertçe sunan Uzungöl, Ayder Yaylası'nı ziyaret ettik. Bizi karşılayan horon performansının ardından çayın dalından alınıp fabrikada işlenme hikayesini dinledik. Fırtına Deresi'nde zipline yaptık. Zil Kale'nin tarihi dokusu içinde sonsuz yeşilliklere uzanan bir manzara bizleri karşıladı. 

Borçka Karagöl'de soluduğumuz tertemiz havanın ardından Sarp sınır kapısından geçerek ulaştığımız Batum'da modern ve tarihi yapıların, meydanların, Ali ve Nino'nun hikayelerini dinledik. Çeçeva çay bahçesinde geçirdiğimiz keyifli vaktin ardından Sürmene Bıçağı'nın yapılış sürecini ve özelliklerini keyifli anlatım sayesinde öğrendik.  Trabzon Atatürk Köşkü, Kanuni'nin doğduğu ev, Trabzon Ayasofyası ve Sümela Manastırı ziyaretlerimizin ardından Kazaziye yapımı ve Trabzon'a has yöresel tatlar sunumunu izledikten sonra yöresel alışverişimizi yaptık. 

Gezimizle öğrencilerimiz Trabzon, Rize, Artvin, Batum şehirlerine hakim olmanın, bu şehirlerdeki Rum ve Osmanlı'nın varlığına yönelik tarihi bilgileri pekiştirmenin yanısıra bölgenin coğrafi yapısını, bitki örtüsünü, iklim özelliklerini yerinde görme, bölgedeki zanaat dallarını ve bölgenin yöresel tatlarını yerinde tanıma fırsatı buldu.